10mila 2022 (2022-05-08)
Kategori: Tävling
Karta/område: Ånnaboda
Arrangör: Hagaby GoIF Örebro
Land: Sverige
Sträcka: 6
Sträcka: 6.64 km
Tid: 35:59
Genomsnittlig puls: 173
Maxpuls: 186
TVÅOR PÅ 10MILA!!! HELT GALET! Vilken magisk natt där löpare efter löpare bara levererade på sin sträcka och vi låg aldrig längre än 4' från tät. Sjukt rafflande på sista också men GB hann inte riktigt ifatt Ridefelt, all heder till Linné som också gjorde det sjukt bra!
Min sträcka då?
Emil sprang som en jävel på långa natten och skickade ut mig i tätklungan, ca 30" efter Sjöberg och Runesson. Inledningen var väldigt enkel och var ikapp stora delar av klungan till k4, hade sedan lång gaffel till k5 och fick löpa på lite. Smällde sedan i en gren ut ifrån k6 och lampan slocknade, kollade kontakten och den satt i och fick igång lampan igen. Ute på stigen slocknade den igen helt plötsligt och jag blev lite stressad, började fippla upp extralampan ur buffen. När jag tar av mig huvudselen inser jag att kontakten nu är ur och börjar försöka sätta i den igen (det som ses på sändningen vid första tv-kontrollen). Lyckas efter lite meck att få tillbaka den och starta lampan igen. Extralampan får jag dock inte tillbaka ner i buffen och får löpa med den i handen resten av banan.
Detta spektakel tar slut ungefär ut från k8 och det är även här jag kommer ihop med Runesson igen, tror då jag styr in i sänkan mellan höjderna när jag går runt höger till k9. Inser det direkt och blev inget större tidstapp av det. Fortsätter sedan att gå stabilt (besökte båda gafflingarna vid k11 men sänkan hade synts på tvn tidigare så var mest för att säkra upp. Till k12 smällde jag selen i en gren och spännena framtill öppnade sig, härifrån och in hängde alltså batteriet i en rem runt halsen och studsade runt på ryggen...
Sträckan till k14 är ett litet mysterium för tyckte verkligen det var vit skog efter jag passerat stigen så trodde jag följde höjdkanten längsmed det gröna. Insåg dock mitt misstag direkt när jag kom ner på kanten och kunde styra rätt. Blev av med Rune här och Mathias Peter var ungefär 15-20" bak hela vägen in till mål.
Hade inte sett Sjöberg sedan första tvn så visste inte helt hur jag låg till in mot mål men hade inte sett några lampor framför så hade en känsla av att jag var först. Riktigt mäktigt att möta klacken vid sista och höra att jag var först, ha ett helt upplopp för sig själv och få göra elefanten på 10mila!! Är ju ändå en dröm att få komma först in så sjukt nöjd med mitt eget jobb och glad för allt förarbete från resten av laget!
Nu ska vi hem och jobba, för än finns det mål att sikta mot!
Visa kommentarer (0)
 
10mila 2022 (2022-05-08) 10mila 2022 (2022-05-08)